Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Σοκ: Έριξαν στον καφέ του οδηγού το «ναρκωτικό του βιασμού» και κατέληξε στο Ιπποκράτειο

Σοκ: Έριξαν στον καφέ του οδηγού το «ναρκωτικό του βιασμού» και κατέληξε στο Ιπποκράτειο

Δημοσίευση 16/11/2018 | 08:59

Tον ψέκασαν με roofie - το ναρκωτικό που έγινε γνωστό μέσω της ταινίας «The Hangover» - προκειμένου να συνευρεθούν σeξουαλικά, εκείνος αρνήθηκε, για να καταλήξει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες που του προκάλεσε η ναρκωτική ουσία.

Όσοι έχετε δει την κινηματογραφική ταινία «Hangover» με πρωταγωνιστή τον δικό μας Ζακ Γαλυφιανάκη, θα θυμάστε τη σκηνή όπου ο ελληνοαμερικανός ηθοποιός στο ρόλο του απροσάρμοστου Άλαν Γκάρνερ ρίχνει χάπια «roofies» - πρόκειται για ηρεμιστικό δέκα φορές πιο ισχυρό από το Valium - στα ποτά των φίλων του προκειμένου να περάσουν ένα ...αξέχαστο μπάτσελορ στο Λας Βέγκας. Τελικά καταλήγουν να κάνουν πράγματα πέρα απο τα όρια της λογικής, τα οποία ούτε καν θυμόντουσαν όταν πέρασε η επίδραση των χαπιών.

Το Rohypnol ωστόσο, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, στην πραγματικότητα είναι ένα ναρκωτικό το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για να διαπραχθούν σeξουαλικές επιθέσεις, διότι καθιστά το θύμα ανίκανο να αντισταθεί. Οι αστυνομικές Αρχές το αποκαλούν και «ναρκωτικό του βιασμού».

Τις παρενέργειες του αντιμετώπισε και ένας 24χρονος οδηγός ταξί, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν δέχθηκε ειδοποίηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας με την οποία συνεργάζεται για να παραλάβει πελάτη απο το κέντρο της Αθήνας με τελικό προορισμό την περιοχή Γκύζη. Ο ενδιαφερόμενος πελάτης επέλεξε τον οδηγό που θα τον μετέφερε στον προορισμό του μέσω της σχετικής δυνατότητας που προσφέρει η εφαρμογή.

Ο νεαρός αυτοκινητιστής παρέλαβε τον πελάτη, ο οποίος κάθισε στη θέση του συνοδηγού.

Όμως γύρω στις 21.30, ο αυτοκινητιστής φτάνει με το όχημα του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση, φωνάζοντας στους γιατρούς να βοηθήσουν τον πελάτη και συνεπιβάτη του, ο οποίος εκ πρώτης όψεως έδειχνε να έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Βγαίνοντας όμως από το αυτοκίνητο, ο οδηγός άρχισε να αισθάνεται περίεργα. Λέει στους γιατρούς ότι νοιώθει έντονη δυσφορία, μάλιστα κάνει εμετό και σωριάζεται λιπόθυμος στο έδαφος.

Οι γιατροί του δίνουν τις πρώτες βοήθειες και τον συνεφέρουν, όμως εκείνος καθώς ανακτά τις αισθήσεις του, λέει στους γιατρούς ότι αισθάνεται μούδιασμα σε χέρια και πόδια. Έπειτα από λίγη ώρα κι αφού καταφέρνει να σηκωθεί, ξεσπά κατά του άνδρα που ήταν μέσα στο ταξί.

«Αλήτη τι μου έδωσες» ουρλιάζει ενώ ταυτόχρονα του επιτίθεται με γροθιές και κλωτσιές. Οι γιατροί καταφέρνουν και τον απομακρύνουν ενώ στο σημείο καταφθάνουν άνδρες της Ασφάλειας Αμπελοκήπων, οι οποίοι και συλλαμβάνουν τον συνεπιβάτη καθώς διαπιστώνεται ότι φέρει πάνω του ναρκωτικές ουσίες και ένα σπρέι.

Τι είχε συμβεί: Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στους αστυνομικούς ο οδηγός ταξί, όταν έφτασε στο σημείο να αφήσει τον πελάτη, διαπίστωσε ότι τον περίμεναν άλλοι τρεις άνδρες, οι οποίοι του πρότειναν να συνευρεθεί μαζί τους σεξουαλικά. Εκείνος, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του, αρνήθηκε και απομακρύνθηκε αμέσως χωρίς να αφήσει τον πελάτη να βγει απο το αυτοκίνητο, ο οποίος πιθανόν να βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Ο αυτοκινητιστής καθώς ανακτούσε τη μνήμη του, ισχυρίστηκε ότι ο άγνωστος άνδρας ψέκασε με ένα σπρέι στο καφέ του, ενώ και οι γιατροί που μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο είπαν στους αστυνομικούς ότι διαπίστωσαν μια έντονη μυρωδιά.

Ποιο είναι το «ναρκωτικό του βιασμού»

Το Rohypnol, σύμφωνα με άρθρο της καθηγητού Φωτεινής Τζαβέλλα, κυκλοφορεί συνήθως σε μορφή δισκίων, τα οποία όταν «γλιστρήσουν» σε ένα ποτό δεν αφήνουν κάποια ιδιαίτερη οσμή ή γεύση. Για το λόγο αυτόν, και με αίσθημα ευθύνης, η κατασκευάστρια εταιρεία τροποποίησε τη φαρμακοτεχνική μορφή του Rohypnol, έτσι ώστε να διαλύεται πολύ δύσκολα σε υγρά, ενώ μετά από τη διάλυσή του το υγρό να έχει ένα έντονο κυανό χρώμα.

Η δράση του Rohypnol αρχίζει 20–30 λεπτά μετά από τη λήψη, φθάνει στα μέγιστα επίπεδα μετά από 1–2 ώρες και η συνολική διάρκειά της είναι περίπου 8 ώρες. Συνεπώς, προσθέτει η κα. Τζαβέλλα, τα συμπτώματα-ανεπιθύμητες ενέργειες από τη χρήση του Rohypnol, θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 8 ώρες από τη λήψη, αν και πρακτικά έχουν αναφερθεί πολύ μεγαλύτερες διάρκειες δράσης. Το Rohypnol μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αν αναμειχθεί με οινόπνευμα, ενώ τα συνηθέστερα από τα συμπτώματα-ανεπιθύμητες ενέργειές του είναι τα παρακάτω: Απώλεια των αισθήσεων , αδυναμία ανάκλησης των συμβάντων στη μνήμη, υπνηλία, αίσθηση μέθης, ναυτία, σύγχυση, ίλιγγος, γαστρικά ενοχλήματα, πρόβλημα στην ομιλία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, χαλάρωση του μυϊκού τόνου.

Οι χρήστες του Rohypnol περιγράφουν συχνά τα αποτελέσματά του ως «παράλυση». Βρίσκονται στο πάτωμα, τα μάτια είναι ανοιχτά, είναι σε θέση να παρατηρούν γεγονότα αλλά εντελώς αδύνατον να κινηθούν. Στη συνέχεια, η μνήμη είναι μειωμένη και δεν μπορούν να ανακαλέσουν τίποτα από αυτό που συνέβη.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπουνιές για μια selfie! Τουρίστες έστησαν καβγά σε υψόμετρο 4.680 μέτρων

Χτες

Tουρίστες προσπαθούσαν να φτάσουν στην άκρη πλατώματος για να έχουν το καλύτερο δυνατό φόντο για τη selfie τους

Γεωργία – Ελλάδα: Αποκλείστηκε η Εθνική

Προχτές

«Έσβησε» το όνειρο στα πέναλτι

Γιατί έπεσε στην Francis Scott Key Bridge το φορτηγό πλοίο: Νέο βίντεο από την κατάρρευσή της σε 4 δευτερόλεπτα

Προχτές

Αγωνία για 20 εργάτες που βρέθηκαν στο νερό μετά την κατάρρευση της γέφυρας

Ένας 15χρονος έσωσε πάνω από 100 άτομα κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

Πριν 3 μέρες

«Είχαμε μια ενημέρωση πριν από μια εβδομάδα για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση επίθεσης. Έτσι, ήμουν προετοιμασμένος για αυτό»

Σκληρές εικόνες από άγρια βασανιστήρια στους συλληφθέντες για το μακελειό στη Μόσχα με ηλεκτροσόκ και κόψιμο αυτιών

Πριν 3 μέρες

Η μέθοδος Ταπίκ και τα σενάρια για σκόπιμη διαρροή των ντοκουμέντων

F1, Αυστραλία: Ο Σάινθ νίκησε και έσπασε τη μονοκρατορία του Φερστάπεν

Πριν 4 μέρες

Ο Κάρλος Σάινθ έδωσε στη Ferrari την πρώτη φετινή της νίκη με τον Σαρλ Λεκλέρ να συμπληρώνει το 1-2

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Βίντεο από την αιματηρή επίθεση δημοσίευσε το ISIS

Πριν 4 μέρες

Στο βίντεο, διάρκειας 1 λεπτού και 31 δευτερολέπτων, καταγράφονται πολύ σκληρές εικόνες μέσα στο Crocus City Hall

Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Γκέργκι Γκόρο

Πριν 5 μέρες

Πρόκειται για τον δήμαρχο που όρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα

Ορδές κόσμου έξω από το Ουίνδσορ ‑ Αφήνουν λουλούδια και γράμματα συμπαράστασης στην Κέιτ Μίντλετον

Πριν 5 μέρες

Κοσμοσυρροή έξω από το κάστρο όπου μένει και αναρρώνει η πριγκίπισσα της Ουαλίας

Μακελειό στη Μόσχα: Πάνω από 140 οι νεκροί

Πριν 5 μέρες

Πρόκειται για τη φονικότερη επίθεση στη Ρωσία από το 2004

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.