Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Όταν ο Κιμ Γιογνκ Ιλ απήγαγε 2 ηθοποιούς και τους κράτησε 10 χρόνια στη Β.Κορέα

Όταν ο Κιμ Γιογνκ Ιλ απήγαγε 2 ηθοποιούς και τους κράτησε 10 χρόνια στη Β.Κορέα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 22/9/2017 | 00:03

Ο Shin Sang Ok ανοιγόκλεισε τα μάτια του. Βρισκόταν σε φυλακή, καθισμένος στο κελί του δεμένος, με το κεφάλι κάτω - για να μην κινηθεί.  

Ήταν 55 ετών και διαζευγμένος με τέσσερα παιδιά. Καθώς καθόταν, σκέφτηκε τα χρόνια που ήταν ο πιο διάσημος κινηματογραφιστής της Νότιας Κορέας και πως είχε εξαφανιστεί ως δια μαγείας και η πρώην σύζυγός του Choi Eun-Hee, η πιο λαμπερή ηθοποιός της χώρας.

Βρισκόταν στη φυλακή, δύο ώρες έξω από την Πιονγκγιάνγκ, την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας. Αν και δεν γνώριζε τι ακριβώς συνέβη, τουλάχιστον ήξερε ποιος είχε διατάξει την απαγωγή του ...

Για δύο δεκαετίες, ο Shin Sang Ok και ο Choi Eun Hee ήταν το χρυσό ζευγάρι της Νότιας Κορέας, τα φωτεινά αστέρια σε μια χρυσή εποχή για τον κινηματογράφο της χώρας. Αλλά μέχρι το 1977, το στέμμα τους είχε γλιστρήσει.

Η Choi κατέθεσε αίτηση διαζυγίου αφού ο Shin απέκτησε δύο παιδιά με μια νεαρή ηθοποιό. Όμως τώρα όλα αυτά άνηκαν στο παρελθόν. Εκείνη ήταν εξαφανισμένη και εκείνος δεμένος ανάποδα. Τι είχε συμβεί λοιπόν;

Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας. Κιμ Γιογνκ Ιλ, που κυβέρνησε το κράτος μέχρι τον θάνατό του, το 2011, λάτρευε τον κινηματογράφο, και αυτό που έλειπε από την χώρα του ήταν ατομα με δεξιότητες για να κάνουν ταινίες. Φανατικός θαυμαστής της Ελίζαμπεθ Τέιλορ και άλλων ηθοποιών. Έτσι αποφάσισε να επανδρώσει τη βιομηχανία του θεάματος της χώρας του με ταλαντούχους ανθρώπους, ακόμη και με τη βία.

Είχε καταστρώσει το σχέδιο απαγωγής διάσημου πιανίστα από τη Νότιο Κορέα. Ο πιανίστας κατόρθωσε να διαφύγει την απαγωγή την τελευταία στιγμή αλλά ο διάσημος σκηνοθέτης Sin Sang Οk και η Choi Eun-hee, δεν στάθηκαν τυχεροί.  

Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας. Κιμ Γιογνκ Ιλ λάτρευε τον κινηματογράφο έτσι αποφάσισε να επανδρώσει τη βιομηχανία του θεάματος της χώρας του με ταλαντούχους ανθρώπους, ακόμη και με τη βία.

O Sin Sang δεν δέχτηκε αρχικά να υπηρετήσει το καθεστώς, έτσι έμεινε φυλακισμένος μέχρι να αλλάξει γνώμη. Όταν αποφάσισε να συνεργαστεί, παρέμεινε στη χώρα μαζί με την Choi επί 8 χρόνια στην Βόρεια Κορέα κάνοντας κινηματογραφικές ταινίες με παραγωγό τον δικτάτορα.

Η μέρα που οι δυο πρώην σύζυγοι ξαναβρέθηκαν μετά τις απαγωγές τους, ήταν συγκλονιστική. Ο δικτάτορας τους έφερε τον έναν μπροστά στον άλλο και με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό του τους είπε: "Λοιπόν, προχωρήστε και αγκαλιάστε ο ένας τον άλλο!", είπε, "Γιατί στέκεστε;". Ο Shin και η Choi πλησίασαν, αμήχανα στην αρχή, και στη συνέχεια βυθίστηκαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.

"Από εδώ και πέρα ​​ο κύριος Shin είναι ο σύμβουλος των ταινιών μου. Και η κυρία Choi είναι τώρα εκπρόσωπος των γυναικών της Κορέας!" είπε δυνατά.

Το ζευγάρι μετά από οκτώ χρόνια εργασίας στη Βόρεια Κορέα κατόρθωσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Κιμ Γιονγκ Ιλ και να πάρει την άδεια για να ταξιδέψει στη Βιέννη. Εκεί, ο σκηνοθέτης και η πρώην σύζυγός του, κατέφυγαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου αναζήτησαν άσυλο...

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί οι Ιρλανδοί πίνουν σαν να μην υπάρχει αύριο στην γιορτή του St. Patrick`s Day;

Πριν 1 εβδομάδα

Τι ακριβώς γιορτάζουν οι Ιρλανδοί;

Οι παλιές πολυκατοικίες της Αθήνας: Αυτή είναι η παλαιότερη της πόλης

Πριν 2 εβδομάδες

Κτίρια, στα οποία συνυπάρχει η αρχιτεκτονική, η ιστορία της πόλης και η καθημερινή ζωή

3 επικίνδυνα επαγγέλματα με υψηλές αμοιβές

Πριν 3 εβδομάδες

Και λίγα παίρνουν...

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην Ελλάδα του 2024

Πριν 3 εβδομάδες

Η ελληνική κοινωνία, με τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις και την πλούσια ιστορία της, επηρεάζει τις εμπειρίες και τους ρόλους των γυναικών.

Τι πραγματικά σημαίνει η φράση «δεν έχεις τσίπα» πάνω σου

Πριν 3 εβδομάδες

Είναι γνωστό πως οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Η Κίνα κατασκευάζει το βαθύτερο υπόγειο εργαστήριο στον κόσμο για τη μελέτη της σκοτεινής ύλης

Πριν 4 εβδομάδες

Είναι σχεδόν διπλάσιο από το μέγεθος του Εθνικού Εργαστηρίου Gran Sasso στην Ιταλία

H βίλα της Avril Lavigne έχει την ωραιότερη θέα

Πριν 5 εβδομάδες

Aν θες μπορείς να την αγοράσεις

Ελληνικός καφές και αναμνήσεις σε παραδοσιακά καφενεία της χώρας

Πριν 6 εβδομάδες

Εκεί που σταμάτησε ο χρόνος

Η σκληρή αλήθεια της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

Πριν 6 εβδομάδες

Και ενδιαφέροντα facts για τις 14 Φεβρουαρίου

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.