Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Ένας 15χρονος έσωσε πάνω από 100 άτομα κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

Ένας 15χρονος έσωσε πάνω από 100 άτομα κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

Ένας 15χρονος μουσουλμάνος έφηβος που ονομάζεται Ισλάμ τράβηξε ένα βίντεο του εαυτού του κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, στο οποίο φαίνεται να προειδοποιεί τους ανθρώπους για τους τρομοκράτες και να τους κατευθύνει να φύγουν με ασφάλεια από το Crocus City Hall.

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 25/3/2024 | 16:32

O 15χρονος Ισλάμ Χαλίλοφ, μαθητής της όγδοης τάξης από το Κρασνογκόρσκ, εργαζόταν κάποιες Παρασκευές και Σάββατα στην γκαρνταρόμπα για να βγάλει το χαρτζιλίκι του. Μάλιστα για να περνά η ώρα, διάβαζε τα πρωτόκολλα ασφαλείας του κτιρίου και τα σχεδιαγράμματα εκκένωσης.

Το 15χρονο αγόρι βοήθησε περίπου 100 να φύγουν με ασφάλεια από το σημείο της επίθεσης.

Η συγκλονιστική περιγραφή του

Ξεκινώντας τη συγκλονιστική μαρτυρία του, είπε πως «Βρισκόμουν στην γκαρνταρόμπα του 1ου ορόφου. Άκουσα κάποιους ακατανόητους θορύβους. Μετά οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν και να ουρλιάζουν. Είχαμε μια ενημέρωση πριν από μια εβδομάδα για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση επίθεσης. Έτσι, ήμουν προετοιμασμένος για αυτό, συνειδητοποίησα ότι αν δεν αντιδρούσα, περισσότεροι από εκατό άνθρωποι θα μπορούσαν να τραυματιστούν. Όταν ξεκίνησαν όλα, άρχισα να κατευθύνω όλους τους ανθρώπους προς το πλάι (σ.σ. Στον εκθεσιακό χώρο του πολιτιστικού κέντρου).

«Φώναζα σε όλο το City Hall ότι πυροβολούν, τρέξτε στο πλάι. Υπήρχαν άνθρωποι που απλά στέκονταν εκεί σοκαρισμένοι, αλλά τους έπιασα από το χέρι, τους έσπρωξα και τους έστειλα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Islam. Πρόσθεσε ότι στη συνέχεια ξεκίνησε η φωτιά, αλλά οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να μπουν μέσα καθώς περίμεναν να φτάσουν πρώτα οι ειδικές δυνάμεις.

Ο νεαρός είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του παραμένουν έκπληκτοι για ό,τι συνέβη, αποκαλύπτοντας ότι ένας άνδρας πυροβολήθηκε μπροστά του και ότι φοβόταν πως αυτός και οι άλλοι θα είναι τα επόμενα θύματα των τρομοκρατών. «Η μαμά ήταν σοκαρισμένη και έκλαψε γιατί έπρεπε να τα περάσω όλα αυτά, ότι όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια μου. Για να είμαι ειλικρινής, είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Ένας άντρας πυροβολήθηκε ακριβώς μπροστά μου, δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι».

Ο 15χρονος αναμένεται να τιμηθεί από τις ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου και τον Μουφτή Σεΐχη Ραβίλ Γκαϊνουτντίν, τον πνευματικό ηγέτη των Ρώσων μουσουλμάνων, για το θάρρος που έδειξε.

Κανένα σχόλιο από το Κρεμλίνο για τις πληροφορίες περί βασανιστηρίων στους συλληφθέντες για το μακελειό στη Μόσχα

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα από το Ισλαμικό Κράτος, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 137 ανθρώπους, παρά τους υπαινιγμούς του Βλαντίμιρ Πούτιν για εμπλοκή της Ουκρανίας.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και η προεδρική διοίκηση θα έκανε λάθος να προβεί σε σχόλια σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας. Δεν θα το κάνουμε», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο ίδιος είπε πως ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους δεν προβλέπει σε αυτή τη φάση να μεταβεί στο Crocus City Hall, τον τόπο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου αρνήθηκε να σχολιάσει τις αιτιάσεις περί βασανιστηρίων σε βάρος των υπόπτων της επίθεσης στα προάστια της Μόσχας, οι οποίες διατυπώθηκαν μετά τη δημοσίευση βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φωτογραφιών όπου διακρίνονται με το πρόσωπο γεμάτο αίματα.

«Δεν θα απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς από δημοσιογράφους. Στα πλάνα από τις συλλήψεις τους, τα οποία μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, τρείς από τους άνδρες έχουν αίμα στο πρόσωπο.

Σε ένα άλλο βίντεο, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και η γνησιότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, διακρίνεται ο ένας από τους υπόπτους την ώρα που κάποιο πρόσωπο, που δεν φαίνεται στον φακό, του κόβει το αυτί.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο, ένας από τους υπόπτους είχε ένα λευκό επίδεσμο στο αυτί του και ένας άλλος έφθασε με αναπηρικό αμαξίδιο κι είχε τα μάτια του κλειστά.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι συνέλαβαν 11 ανθρώπους συνολικά, μεταξύ αυτών οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες, όμως το προφίλ των άλλων υπόπτων δεν είναι σαφές.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σήμερα σχετικά με τους υπόλοιπους επτά συλληφθέντες, ο Ντμίτρι Πεσκόφ δεν απάντησε επικαλούμενος την έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην ανατολική Ταϊβάν ‑ Δεν έχουν αναφερθεί θύματα και ζημιές

Κόσμος Σήμερα

Στην Ταϊβάν έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 1.000 μετασεισμοί μετά την ισχυρή δόνηση των 7,2 βαθμών

Ψάχνουν διάδοχο για την Φον ντερ Λάιεν

Κόσμος Χτες

Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε

314 γερμανικές βόμβες του Β` Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκαν στο Ελληνικό

Κόσμος Προχτές

Βρέθηκαν στη διάρκεια εργασιών

Χαμός στον αέρα: Επεισοδιακή πτήση με οπαδό της Σέλτικ να γρονθοκοπεί αστυνομικό και πλήρωμα ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Πριν 4 μέρες

Το προηγούμενο Σάββατο σημειώθηκε το επεισόδιο, κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Αττάλειας

Ροζ πανσέληνος του Απριλίου: Πότε θα τη δούμε στην Ελλάδα

Κόσμος Πριν 4 μέρες

Η πανσέληνος του Απριλίου ή αλλιώς ροζ πανσέληνος ή Πασχαλινό φεγγάρι έχει πολλές ακόμα ονομασίες

Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς ‑ Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη

Κόσμος Πριν 6 μέρες

Ατυπη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό στο Masters του Μόντε Κάρλο πήρε ο Κάσπερ Ρουντ από τον Στέφανο Τσιτσιπά

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε πάρτι στο Μέμφις

Κόσμος Πριν 6 μέρες

«Υπήρχε ένα πάρτι που γινόταν χωρίς άδεια»

Αφαντος ο μπασκετμπολίστας της Basket League που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

Κόσμος Πριν 6 μέρες

Ο αθλητής φέρεται να δηλώθηκε ασθενής για τον αγώνα που έπαιζε η ομάδα του

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.