Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Hacker αποκαλύπτουν τα λάθη που σε κάνουν ευάλωτο στο διαδίκτυο

Hacker αποκαλύπτουν τα λάθη που σε κάνουν ευάλωτο στο διαδίκτυο

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση 9/5/2019 | 00:37

Τις χρήσιμες συμβουλές του για την ασφάλεια σου στο διαδίκτυο αποκάλυψε ένας hacker από το Λονδίνο, ο οποίος δουλεύει πολλά χρόνια πάνω στην προστασία του λογισμικού και των πληροφοριών. Αυτό που κάνει ουσιαστικά, είναι το να χακάρει ιστοσελίδες, δίκτυα και εφαρμογές στα κινητά των πελατών του ώστε να εντοπίσεις τις αδυναμίες τους και να τους προτείνει λύσεις. 

Αν όχι αυτός, τότε ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος για να σου δώσει τις καλύτερες συμβουλές για να είσαι ασφαλής στο διαδίκτυο; Διάβασε αναλυτικά παρακάτω ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι χρήστες και γίνονται εύκολοι στόχοι για υποκλοπή.

Το συναίσθημα μπορεί να μας δημιουργήσει μπελάδες

Οι σύγχρονες απόπειρες εξαπάτησης περιέχουν ένα στοιχείο που είναι γνωστό ως κοινωνική μηχανική, η πράξη με άλλα λόγια της προφορικής χειραγώγησης ατόμων με σκοπό την απόσπαση πληροφοριών. Παραδείγματος χάρη, το να κάνουμε κλικ σε ένα κακόβουλο μήνυμα επειδή νομίζουμε ότι κάποιος χρειάζεται βοήθεια ή να ανοίξουμε την πόρτα χωρίς να ελέγξουμε σε μια έγκυο κυρία.

Χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης ξανά και ξανά

Η καλύτερη συμβουλή εδώ είναι να μην χρησιμοποιούμε ποτέ μα ποτέ τον ίδιο κωδικό πρόσβασης δύο φορές. Εάν μας παραβιάσουν κάποιον λογαριασμό, τότε θα μας τους παραβιάσουν όλους.

Ορισμένοι από εμάς θεωρούμε ότι κάθε σύνδεσμος που περιλαμβάνεται σε κάποιο email είναι ασφαλής

Μην κάνετε κλικ σε κανένα σύνδεσμο που βρίσκεται σε email και επισκεφθείτε απευθείας τον ιστότοπο.

Λέμε την αλήθεια

“Πότε γεννήθηκες;” ή “ποιο είναι το πατρικό όνομα της μητέρας σου;” Αυτές είναι από τις πλέον κοινές ερωτήσεις που χρησιμοποιούν οι ιστότοποι σε μια προσπάθεια να σας προφυλάξουν από απόπειρες εξαπάτησης. Οι απαντήσεις σας δεν είναι δύσκολο να εντοπιστούν από κακόβουλους καθώς πρόκειται για πληροφορίες που έχετε ήδη αποκαλύψει κάπου online και ο οποιοσδήποτε ψάξει λίγο θα τις βρει. Δεν χρειάζεται να πείτε την πραγματική σας ημερομηνία γέννησης ή το αληθινό πατρικό της μητέρας σας.

Αποκαλύπτουμε πολλά....ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δίνετε προσωπικές πληροφορίες σε οποιοδήποτε δίκτυο ή ιστοσελίδα εκτός κι εάν υπάρχει συγκεκριμένος και σοβαρός λόγος. Παραδείγματος χάρη, εάν συνδέεστε σε δημόσιο Wi-Fi και σας ζητήσει να βάλετε τα στοιχεία σας, όπως το όνομά σας, την ημερομηνία γεννήσεώς σας και τη διεύθυνσή σας, δεν δεσμεύεστε νομικά να είστε ειλικρινείς. Βάλτε κάτι άλλο και μην αποκαλύπτετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Όσο πιο πολλές προσωπικές πληροφορίες αποκαλύπτετε στο διαδίκτυο, τόσο πιο εύκολο θα είναι για κάποιον να τις εντοπίσει. Την επόμενη φορά που είστε στον λογαριασμό σας στα social media, φροντίστε να αναφέρετε τα λιγότερα δυνατά. Η οικογένειά σας και οι φίλοι σας γνωρίζουν ήδη το τηλέφωνό σας και το που μένετε, δεν χρειάζεται να το μάθουν κι άλλοι. Και το πιο σημαντικό, μην αποκαλύπτετε ότι θα λείψετε ή ότι θα πάτε ταξίδι.

Το προφίλ μας στα κοινωνικά δίκτυα είναι ανοικτό

Στον λογαριασμό σας στο Facebook, μεταβείτε στις ρυθμίσεις και στο Ποιος μπορεί να δει τις πληροφορίες μου και επιλέξτε: μόνο φίλοι. Με αυτό τον τρόπο μόνο οι κοντινοί σας άνθρωποι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας. Κάντε το ίδιο και με τους υπόλοιπους λογαριασμούς σας.

"Δίνουμε" πολλά για να πάρουμε δωρεάν εφαρμογές

Οι χάκερς μπορούν να κατεβάσουν κατασκοπευτικό λογισμικό στη συσκευή σας μέσω των εφαρμογών. Πριν εγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή ελέγξτε τι είδους πληροφορίες αποθηκεύει. Παραδείγματος χάρη, μια εφαρμογή για κάποιο παιχνίδι δεν είναι απαραίτητο να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες του δικτύου σας ή στον κατάλογο επαφών σας. Καλό είναι επίσης να κάνετε συχνές αναβαθμίσεις στις εφαρμογές σας επειδή τα επίπεδα ασφαλείας ολοένα και καλυτερεύουν.

Δεν κάνουμε εκκαθάριση στο ιστορικό περιήγησης του browser

Αυτή είναι μια σημαντική συμβουλή εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την ίδια συσκευή με κάποιον άλλο, τον κοινό υπολογιστή του σπιτιού, το iPad ενός φίλου, κλπ. Ο Chrome και ο Firefox κρατούν αρχεία με τις αναζητήσεις σας, το που έχετε μπει και ποιες σελίδες έχετε επισκεφθεί. Οι πληροφορίες αυτές παραμένουν εκεί για κάποιες ημέρες ή εβδομάδες και εάν δεν κάνετε εκκαθάριση στο ιστορικό σας είναι εύκολο για κάποιον να υποκλέψει πληροφορίες για την δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ιστορική αλλαγή που θα δούμε στην Εθνική Γερμανίας μετά από 70 χρόνια

Πριν 6 μέρες

Τι αλλάζει στα Πάντσερ μετά από 70 χρόνια

Γιατί οι Ιρλανδοί πίνουν σαν να μην υπάρχει αύριο στην γιορτή του St. Patrick`s Day;

Πριν 1 εβδομάδα

Τι ακριβώς γιορτάζουν οι Ιρλανδοί;

Οι παλιές πολυκατοικίες της Αθήνας: Αυτή είναι η παλαιότερη της πόλης

Πριν 2 εβδομάδες

Κτίρια, στα οποία συνυπάρχει η αρχιτεκτονική, η ιστορία της πόλης και η καθημερινή ζωή

3 επικίνδυνα επαγγέλματα με υψηλές αμοιβές

Πριν 3 εβδομάδες

Και λίγα παίρνουν...

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην Ελλάδα του 2024

Πριν 3 εβδομάδες

Η ελληνική κοινωνία, με τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις και την πλούσια ιστορία της, επηρεάζει τις εμπειρίες και τους ρόλους των γυναικών.

Τι πραγματικά σημαίνει η φράση «δεν έχεις τσίπα» πάνω σου

Πριν 3 εβδομάδες

Είναι γνωστό πως οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Η Κίνα κατασκευάζει το βαθύτερο υπόγειο εργαστήριο στον κόσμο για τη μελέτη της σκοτεινής ύλης

Πριν 4 εβδομάδες

Είναι σχεδόν διπλάσιο από το μέγεθος του Εθνικού Εργαστηρίου Gran Sasso στην Ιταλία

Η κλοπή που έκανε διάσημη τη Mona Lisa: Πίστευαν πως την έκλεψε ο Picasso

Πριν 5 εβδομάδες

Είναι ίσως ο πιο γνωστός πίνακας στον κόσμο!

H βίλα της Avril Lavigne έχει την ωραιότερη θέα

Πριν 5 εβδομάδες

Aν θες μπορείς να την αγοράσεις

Ελληνικός καφές και αναμνήσεις σε παραδοσιακά καφενεία της χώρας

Πριν 6 εβδομάδες

Εκεί που σταμάτησε ο χρόνος

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.