Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 19/7/2019 | 13:34
Η καλύτερη εποχή για να πειραματιστούμε με την αγαπημένη μελιτζάνα! Ακολυθήστε την παρακάτω συνταγή ή προσθαφαιρέστε υλικά σύμφωνα με τα γούστα σας. Το αποτέλεσμα δε θα σας απογοητεύσει!
Θα χρειαστούμε:
3 μέτριες μελιτζάνες
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα αλάτι
4 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
100 γρ. κινόα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ και σκόρδο σε πάστα (πολτοποιημένα)
1/4 κ.σ. κουρκουμάς
1/4 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
100 γρ. τόφου ή ένα τυρί όπως φέτα ή μοτσαρέλα (τριμένα ή θρυμματισμένα)
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα
1/4 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
Για τα τραγανά λαχανικά:
1 πατζάρι, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
2 καρότα, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
- Πλένουμε και μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας νερό η ζωμό. Σουρώνουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε 3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο και το αλάτι.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε οριζόντιες φέτες με πάχος 4 χιλιοστών. Αλείφουμε και τις δυο πλευρές από κάθε φέτα με το μίγμα ελαιόλαδου που φτιάξαμε προηγουμένως.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι-σχάρα ή απλό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να γίνουν μαλακές και να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τις ψημένες φέτες σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
- Για την γέμιση, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ωσότου πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και τζίντζερ, κουρκουμά, αλάτι και τσίλι και σωτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.
- Προσθέτουμε την βρασμένη κινόα και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ολοκληρώνουμε με το γκάραμ μασάλα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
- Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ξύλο κοπής, βάζουμε μια γεναία δόση γέμισης και τυλίγουμε.
Ελληνική φριτάτα φούρνου για να πάει καλά η εβδομάδα
Food
Πριν 237 εβδομάδες
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
7 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου όταν πέσουν τα οιστρογόνα σου
Food
Πριν 1 εβδομάδα
Πώς θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά με τα οιστρογόνα σας;
Γυναίκες από XS εως XL δοκιμάζουν το ίδιο μαύρο φόρεμα, κι αυτό είναι το αποτέλεσμα
Food
Πριν 1 εβδομάδα
Κάποια ρούχα απλά είναι τέλεια σε όλες
Το πρωινό τρικ των 5 δευτερολέπτων που οι ειδικοί λένε ότι αλλάζει τη διάθεσή σου αμέσως
Food
Πριν 1 εβδομάδα
Αυτό που βιώνετε τα πρώτα λεπτά μετά το ξύπνημα επηρεάζει την ψυχή και τη διάθεσή σας
Βάλε στη διατροφή σου αυτό τον ξηρό καρπό: Δημιουργεί λαμπερό δέρμα και βελτιώνει τη μνήμη
Food
Πριν 3 εβδομάδες
Ιδανικά βάλτο και κάθε μέρα στη διατροφή σου
4 trends που αρέσουν και στη Gen‑Z και στις Millennials
Food
Πριν 3 εβδομάδες
Σίγουρες fashion επιλογές
Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ
Food
Πριν 4 εβδομάδες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι
Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί
Food
Πριν 4 εβδομάδες
Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες
Tραγανά καλαμαράκια χωρίς να τηγανίσετε
Food
Πριν 5 εβδομάδες
Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια
Φτιάξτε φανταστικές λαγάνες στο σπίτι, σαν φούρναρης
Food
Πριν 6 εβδομάδες
Τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα - Εγγυημένη Συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα
Οι καλύτεροι υδατάνθρακες για να φάτε και να χάσετε βάρος, σύμφωνα με τους διαιτολόγους
Food
Πριν 6 εβδομάδες
Οι υδατάνθρακες δεν είναι κακοί - το σώμα σας τους χρειάζεται και θα μπορούσαν να είναι το καλύτερο είδος τροφής για απώλεια βάρους
Οι micro mini‑τσάντες είναι επίσημα ξεπερασμένες: Τι φοράμε αντ `αυτού το 2024
Food
Πριν 6 εβδομάδες