Τι να φάτε σήμερα: Κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 30/7/2019 | 00:11
Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια νησιώτικα, με ούζο και δυόσμο. Έτσι τα φτιάχνουμε στα νησιά και όταν τηγανίζονται, μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια.
- 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 1 ώριμη μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
- 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
- 4 κ.σ. ούζο
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος
- 4-5 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- λίγο αλεύρι
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά για τα κεφτεδάκια και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη. Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στη λεκάνη.
- Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες. Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι. Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλέυρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε, πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.
Τι να φάτε σήμερα: Κιμαδόπιτα με μόνο δύο υλικά
Food
Πριν 250 εβδομάδες
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
10 πράγματα που πρέπει να σταματήσουν να κάνουν γονείς και παππούδες, σύμφωνα με παιδοψυχολόγους
Food
Tα παιδιά δεν συνοδεύονται από εγχειρίδιο χρήσης και η γονική μέριμνα είναι μια εξελισσόμενη εμπειρική διαδικασία
Κυριακή του Πάσχα: Φυσικοί τρόποι για να χωνέψετε πιο γρήγορα
Food
Πριν 2 εβδομάδες
Μπορείτε να χωνέψετε πιο γρήγορα τα γεύματά σας, ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών
Θεϊκό κοστούμι! Στολή χορεύτριας στο Ρίο ντε Τζανέιρο την μεταμορφώνει σε αστραφτερό τζάγκουαρ
Food
Πριν 12 εβδομάδες
Η ηθοποιός Paolla Oliveira συμμετείχε στο καρναβάλι του Ρίο φορώντας ένα ευφάνταστο κοστούμι που τη μετέτρεψε σε τζάγκουαρ ως δια μαγείας.
Νέος διευθυντής δημιουργικού του οίκου μόδας Alexander McQueen ο Seán McGirr
Food
Πριν 16 εβδομάδες
Θα παρουσιάσει την πρώτη του κολεξιόν τον Μάρτιο, στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι
Ο εμετός της φάλαινας είναι το «βρώμικο» μυστικό στα πολυτελή αρώματα
Food
Πριν 16 εβδομάδες
Το κιλό μπορεί να αγγίξει τα 10.000 δολάρια
Οι διάσημες που έγιναν αγνώριστες: Ποιες άλλαξαν εντελώς look το 2023
Food
Πριν 22 εβδομάδες
Οι πιο ριζικές αλλαγές στα μαλλιά διασήμων για τη χρονιά που πέρασε
Britney Spears ‑ Η αποκάλυψη που σόκαρε τους πάντες: Έκανα έκτρωση, ήταν σίγουρος ότι δεν ήθελε να γίνει πατέρας
Food
Πριν 31 εβδομάδες
Ένα μυστικό που κρατούσε πολλά χρόνια κρυφό
7 Νέες αφίξεις στην εστίαση της Αθήνας
Food
Πριν 38 εβδομάδες
Η Αθήνα δε σταματάει να μας εντυπωσιάζει κάθε εποχή!
Έρευνα: Γιατί οι άνθρωποι όσο μεγαλώνουν δεν θέλουν να κάνουν σeξ
Food
Πριν 38 εβδομάδες
Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τις γυναίκες και ποιοι τους άνδρες
Οι εμφανίσεις των γυναικών που ξεχώρισαν στην ορκωμοσία της Βουλής: Το τοπ 5 μας
Food
Πριν 46 εβδομάδες
Ποιες είναι οι αγαπημένες μας
Suodiu: Viral η νέα γαστρονομική τρέλα στην Κίνα
Food
Πριν 47 εβδομάδες