Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 11/11/2019 | 00:50
Kιμάς
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία κανελόνια
- 1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μπεσαμέλ
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 600 ml γάλα
- 140 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Βήμα-βήμα
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
- Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
- Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
- Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
- Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε μας και στο Instagram
Μοσχαράκι γεννήθηκε με πέμπτο πόδι στο... κεφάλι
OMG
Πριν 241 εβδομάδες
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
Πριν 233 εβδομάδες
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
7 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου όταν πέσουν τα οιστρογόνα σου
Food
Πριν 4 μέρες
Πώς θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά με τα οιστρογόνα σας;
Γυναίκες από XS εως XL δοκιμάζουν το ίδιο μαύρο φόρεμα, κι αυτό είναι το αποτέλεσμα
Food
Πριν 5 μέρες
Κάποια ρούχα απλά είναι τέλεια σε όλες
Το πρωινό τρικ των 5 δευτερολέπτων που οι ειδικοί λένε ότι αλλάζει τη διάθεσή σου αμέσως
Food
Πριν 5 μέρες
Αυτό που βιώνετε τα πρώτα λεπτά μετά το ξύπνημα επηρεάζει την ψυχή και τη διάθεσή σας
Βάλε στη διατροφή σου αυτό τον ξηρό καρπό: Δημιουργεί λαμπερό δέρμα και βελτιώνει τη μνήμη
Food
Πριν 1 εβδομάδα
Ιδανικά βάλτο και κάθε μέρα στη διατροφή σου
4 trends που αρέσουν και στη Gen‑Z και στις Millennials
Food
Πριν 1 εβδομάδα
Σίγουρες fashion επιλογές
Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ
Food
Πριν 3 εβδομάδες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι
Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί
Food
Πριν 3 εβδομάδες
Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες
Tραγανά καλαμαράκια χωρίς να τηγανίσετε
Food
Πριν 4 εβδομάδες
Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια
Φτιάξτε φανταστικές λαγάνες στο σπίτι, σαν φούρναρης
Food
Πριν 5 εβδομάδες
Τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα - Εγγυημένη Συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα
Οι καλύτεροι υδατάνθρακες για να φάτε και να χάσετε βάρος, σύμφωνα με τους διαιτολόγους
Food
Πριν 5 εβδομάδες
Οι υδατάνθρακες δεν είναι κακοί - το σώμα σας τους χρειάζεται και θα μπορούσαν να είναι το καλύτερο είδος τροφής για απώλεια βάρους
Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα
Food
Πριν 5 εβδομάδες