Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Μίμης Πλέσσας: «Με εκμεταλλεύτηκαν όλοι. Με τα τραγούδια μου έκαναν...»

Μίμης Πλέσσας: «Με εκμεταλλεύτηκαν όλοι. Με τα τραγούδια μου έκαναν...»

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 7/12/2019 | 18:18

Λίγο πριν την εμφάνισή του στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μαζί με τον Γιώργο Κατσαρό, ο Μίμης Πλέσσας έδωσε μια εκτενή συνέντευξη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού και μίλησε για τις επιτυχίες του, αλλά και την εκμετάλλευση από τους καλλιτέχνες που έκαναν καριέρα με τα τραγούδια του.

Για τον Γιώργο Κατσαρό είπε: «Η σχέση με τον Γιώργο είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Τον Γιώργο τον λέω "μαεστράκι", δούλευε σε πολύ δύσκολες δουλειές», και τόνισε: «Εκτιμούμε ο ένας τον άλλον, σπάνιο ανάμεσα σε δύο συναδέλφους σολίστες».

Για την εμφάνισή τους στο Γυάλινο αποκάλυψε ότι μαζί τους θα ήταν και ο αλησμόνητος Γιάννης Σπανός, που έφυγε πρόσφατα τόσο ξαφνικά από τη ζωή. «Έχω την εντύπωση ότι ακόμα χρωστάω στον Γιάννη», είπε ο Μίμης Πλέσσας ενώ τόνισε ότι έχει καημό που δεν κατάφερε να πάει στην κηδεία του. «Δεν παίξανε ποτέ μπουνιές οι καριέρες μας. Η συνεργασία του με τη Μπαρντό ήταν αντίστοιχη με τη δική μου με την Αλίκη. Δεν είχε να ζηλέψει ο ένας τον άλλον», πρόσθεσε. Στην ερώτηση αν υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ του ίδιου και των υπολοίπων συνθετών, είπε: «Ανταγωνισμός δεν υπήρχε.Μπορούσε κανείς να γράψει αυτά που έγραφα εγώ; Σεβασμός υπήρχε».

Σχετικά με τη συναυλία-αφιέρωμα στο έργο του που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο και στην οποία δεν ήθελε να συμμετέχει ο Γιάννης Πουλόπουλος είπε: «Τραγουδάει τις τραγουδάρες που με τόση αγάπη του έδωσα και με τις οποίες έγινε "ο" της εποχής του».

Ο Μίμης Πλέσσας συγκλόνισε περιγράφοντας τα βασανιστήρια στην Κατοχή: «Να πονάνε τα δόντια μου να πονάνε τα νύχια μου. Με λυσσάξανε στο ξύλο στη Γκεστάπο. Μου βγάλανε τα νύχια, μου σπάσανε τα δόντια, μου έριχναν μπουνιές, μου έσπασαν τη γνάθο». Για την Τζένη Βάνου, την οποία ο ίδιος έκανε τραγουδίστρια είπε: «Τέτοιο αηδόνι θα παρουσιαζόταν ξανά μετά από πάρα πολλά χρόνια».

Ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης, που έχει γράψει 3.220 τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες απαντώντας στην ερώτηση αν τον εκμεταλλεύτηκε ποτέ κανείς απάντησε εμφατικά: «Όλοι. Με άφησε και κανείς ανεκμετάλλευτο; Με την κάκιστη έννοια. Και με αυτά τα τραγούδια έκαναν τις τεράστιες καριέρες τους», είπε με παράπονο για τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε. Τέλος, παραδέχτηκε με συγκίνηση ότι η κόρη του είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να φανταστεί ότι θα έχει και τη θαυμάζει πολύ.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρούλα Ρέβη για Αποστόλη Τότσικα: «Δε νιώθω σύζυγος, ούτε σύντροφος, νιώθω φίλη μαζί του»

Σήμερα

«Το έχω ξαναπεί, για μένα, όταν νιώθεις απόλυτη οικειότητα και άνεση με έναν άνθρωπο κι αποδοχή, είναι το καλύτερο», πρόσθεσε

Κλειδαμπάρωσε το σπίτι η Μενεγάκη ‑ «Μου λέγανε τα παιδιά μου `μαμά τι γίνεται;`»

Σήμερα

Η αφρικανική σκόνη έχει ενοχλήσει ήδη πάρα πολύ την Ελένη Μενεγάκη και την οικογένειά της και έχει αυτές τις μέρες της το σπίτι κλειδαμπαρωμένο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Σήμερα

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Κατερίνα Καινούργιου: «Η εταιρεία παραγωγής έχει πάρει μια απόφαση για τον Ανδρέα Μικρούτσικο»

Χτες

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη συνεργασία του Ανδρέα Μικρούτσικου με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Με ενοχλεί πάρα πολύ που ακούγονται άσχημα σχόλια για ...»

Χτες

«Eίναι καλλιτεχνάρα και νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά», είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Κατερίνα Καινούργιου: «Είναι άσχημο αυτό που κάνουν στη Δανάη Μπάρκα»

Προχτές

Με αφορμή τα τηλεοπτικά σενάρια που αφορούν την Μαρία Μπακοδήμου

Καινούργιου για απουσία Μικρούτσικου: «Νομίζω είναι στη Ρώμη»

Προχτές

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος λείπει πολλές μέρες από την εκπομπή και οι τηλεθεατές τον ψάχνουν και στέλνουν μηνύματα ρωτώντας πού είναι.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.