Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Μέγεθος πeους: Ο τρόπος μέτρησης, ο μέσος όρος και η γνώμη των γυναικών

Μέγεθος πeους: Ο τρόπος μέτρησης, ο μέσος όρος και η γνώμη των γυναικών
@freepik.com/jcomp

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 30/7/2021 | 01:09

Πολλοί άνδρες έχουν την ανασφάλεια για το μέγεθος του πeους τους. ότι δηλαδή είναι μικρότερο από τον μέσο όρο και δεν θα ικανοποιήσει τον/την σύντροφο τους. Οι έρευνες όμως τους διαψεύδουν, αφού έχουν δείξει ότι συχνά οι άνδρες υποτιμούν το μέγεθός τους.

Η σημασία που έδιναν πάντα οι άνδρες στο μέγεθος ήταν τεράστια. Ορισμένοι πολιτισμοί έχουν συνδέσει το μέγεθος με την αρρενωπότητα, ενώ τοι πeος έχει συνδεθεί κατά καιρούς με την γονιμότητα, την ανδρεία, το θάρρος κ.α.

Αν νομίζει κάποιος πως το μέγεθός του πeους του είναι ανεπαρκές, τότε η αυτοπεποίθηση μπορεί να καταρρακωθεί και να επηρεαστεί η κοινωνική και η σeξουαλική του ζωή. Μπορεί να αισθάνεται άβολα ακόμα και μέσα σε δημόσια ουρητήρια ή κοινόχρηστα ντους, ενώ μπορεί αν τον οδηγήσει σε έλλειψη οικειότητας στις προσωπικές τους σχέσεις.

Η αγορά έχει εκμεταλλευτεί αυτή την ανασφάλεια και διαθέτουν διάφορα προϊόντα, όπως χάπια και επεκτατικά πeους που υπόσχονται ότι αυξάνουν το μέγεθος.

Η άποψη των ανδρών για το μέγεθος του πeους τους διαμορφώνεται από την παιδική ηλικία. Όσο μεγαλώνουν ίσως συγκρίνουν το μέγεθός τους με κάποιο άλλο, ενός μεγαλύτερου αδελφού ή του πατέρα. Μπορεί η έλλειψη αυτοπεποίθησης να προκύψει από χλευασμό στην εφηβεία, είτε από φίλους είτε από τους/τις σeξουαλικούς συντρόφους.

Αυτή η άποψη εντυπώνεται στο μυαλό τους, αλλά μπορεί να είναι λανθασμένη. Σε κάποια φάση όλοι έχουν πάρει ένα μέτρο για να διαπιστώσουν το ακριβές μέγεθος. Κι αυτό γίνεται μόνο όταν είναι φυσικά σε στuση.

Για τους εφήβους δεν υπάρχει μέσος όρος, επειδή κάθε οργανισμός αναπτύσσεται διαφορετικά. Όταν δεν είναι σε στuση οι άνδρες έχουν συνήθως μέγεθος πeους γύρω στα 9 εκατοστά, αλλά απολύτως φυσιολογικά να είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο. Το κρύο ή το κολύμπι μπορεί να επηρεάσουν το μέγεθος.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο μέσος όρος του μεγέθους του πeους σε στuση κυμαίνεται μεταξύ 13 και 18 εκατοστών. και το μέγεθος δεν αλλάζει ούτε με ασκήσεις, ούτε με φάρμακα.

Ανεξάρτητα από το πραγματικό μέγεθος, οι άνδρες είναι πολλές φορές δυσαρεστημένοι από το μέγεθος του πeους τους. Μια μελέτη όπου συμμετείχαν 50.000 άνδρες και γυναίκες, αποκάλυψε ότι τουλάχιστον το 45% των ανδρών θα ήθελαν μεγαλύτερο μέγεθος. Η έκθεση του καθηγητή Kevan Wylie, συμβούλου στη σeξουαλική ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι υπερβολικές ανησυχίες σχετικά με το μέγεθος του πeους ήταν υψηλότερες μεταξύ των ανδρών με μέσο μέγεθος πeους, παρά στους άνδρες με μικρότερο πeος.

Η έκθεση του καθηγητή Wylie δείχνει και τις διαφορές στις αντιλήψεις γυναικών και ανδρών. Το 85% των γυναικών ήταν ικανοποιημένες από το μέγεθος του πeους του συντρόφου τους, ενώ το ποσοστό των ανδρών έφτασε μόλις το 55%.

Σύμφωνα με τον Wylie, η ελκυστικότητα για τις γυναίκες είναι κάτι το περίπλοκο. Το μέγεθος πάντως, σύμφωνα με μελέτες, δεν είναι στις πρώτες προτεραιότητες των γυναικών, που βάζουν πρώτα την προσωπικότητα και την περιποίηση.

Ο καθηγητής Wylie λέει: «Μπορεί να αποτελεί έκπληξη για μερικούς νεαρούς άνδρες, αλλά οι περισσότερες γυναίκες έχουν πολύ μικρό ενδιαφέρον για το μέγεθος του πeους τους και αυτό έχει αποδειχθεί σε πολλές μελέτες με την πάροδο του χρόνου».

Λέει ότι η έρευνα δείχνει ότι όταν πρόκειται για σeξ, οι γυναίκες ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για το αν είστε ρομαντικοί, τρυφεροί και ευαίσθητοι στις ανάγκες και τις επιθυμίες τους σε σύγκριση με το πόσο μεγάλο είναι το πeος σας.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Προχτές

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Πριν 3 μέρες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

Τα ζώδια σήμερα: 24 Μαρτίου

Πριν 4 μέρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Tραγανά καλαμαράκια χωρίς να τηγανίσετε

Πριν 5 μέρες

Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια

Τα ζώδια σήμερα: 23 Μαρτίου

Πριν 5 μέρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα: 21 Μαρτίου

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Σώσε τα μαλλιά σου από την ψαλίδα με 4 κινήσεις

Πριν 1 εβδομάδα

H συνέπεια είναι το κλειδί

Τα ζώδια σήμερα: 20 Μαρτίου

Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα: 18 Μαρτίου

Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Πριν 1 εβδομάδα

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Τα ζώδια σήμερα: 16 Μαρτίου

Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.