Fettucine à la Sinatra
1 πακέτο φετουτσίνι
¼ φλιτζάνι βούτυρο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, συν 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Bράστε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε τα ζυμαρικά.
Ενώ μαγειρεύονται τα ζυμαρικά, φτιάξτε τη σάλτσα λιώνοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρέστε το βούτυρο από τη φωτιά και ανακατέψτε την κρέμα και το τυρί. Επιστρέψτε το μίγμα στη φωτιά και μαγειρέψτε σε σιγανή θερμοκρασία, αλατοπιπερώνετε κατά βούληση, προσέχοντας να μην βράσει η σάλτσα. Προσθέστε τη σάλτσα στα στραγγισμένα ζυμαρικά και αφήστε την να σταθεί, σκεπασμένη, για μερικά λεπτά. Γαρνίρετε με μαϊντανό αν θέλετε.