Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Ο Θεσσαλονικιός που έφτιαξε δυο εταιρείες στην άκρη του κόσμου

Ο Θεσσαλονικιός που έφτιαξε δυο εταιρείες στην άκρη του κόσμου

Ο Μίλτος συνδυάζει το πάθος του για την επιχειρηματικότητα με την όρεξη για σκληρή δουλειά και από πολύ μικρός αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του. Ίδρυσε δυο εταιρείες, μία πλατφόρμα για εύρεση και απόκτηση κατοικίας και μία πλατφόρμα με ΑΙ για να βοηθήσει τους ανθρώπους που αναζητούν εργασία. Μιλάμε μαζί του για να μάθουμε περισσότερα για εκείνον.

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 9/5/2023 | 01:02

Μίλτο, μπορείς να μας εξηγήσεις τι ακριβώς κάνεις;

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Από μικρός κατάλαβα ότι μου αρέσει ο προγραμματισμός. Έτσι ο πρώτος μου στόχος ήταν να πετύχω την εισαγωγή μου στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών.

Ενώ φοιτούσα στη σχολή έκανα την πρώτη μου επιστημονική εργασία (paper), που αφορούσε την κατασκευή και προγραμματισμό μιας συσκευής που βοηθά τυφλούς ανθρώπους να διαβάζουν βιβλία, την οποία κλήθηκα να παρουσιάσω στο Seattle των ΗΠΑ σε παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο (IEEE Global Humanitarian Technology Conference).

Αφού τελείωσα την σχολή μου και ορκίστηκα, συνέχισα με το διδακτορικό μου στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, στο πρόγραμμα επιστήμη των υπολογιστών συνδυάζοντας Deep Learning (βαθιά μάθηση) και Machine Learning (μηχανική μάθηση).

Εκεί αποφάσισα να συνδυάσω τις γνώσεις μου με το πάθος μου για την επιχειρηματικότητα και ξεκίνησα δύο εταιρείες: τη Finseka στην Πολωνία και την Eden στις ΗΠΑ.

Στη Finseka, έχτισα μια πλατφόρμα που βοήθησε πάνω από 300 άτομα να εκπληρώσουν το όνειρό τους να αποκτήσουν ένα σπίτι. Στο Eden, χρησιμοποίησα την τεχνολογία AI και blockchain για να βοηθήσω τους ανθρώπους να βρουν την ιδανική τους δουλειά και να τους συνδέσω με εταιρείες που αναζητούν ταλέντα. Συγκεντρώσαμε πάνω από 500.000 $ για να φτιάξουμε την πλατφόρμα και αυτή τη στιγμή έχουμε μια ομάδα 15 ατόμων που εργάζεται σε αυτήν.

Οι πεποιθήσεις μου επικεντρώνονται στην ιδέα ότι η καινοτομία είναι το κλειδί για την πρόοδο, αλλά είναι επίσης σημαντικό να βρίσκεις τη δουλειά που αγαπάς και που σου επιτρέπει να συνεισφέρεις με νόημα στον κόσμο.

Πώς έφτασες στην Αμερική;

Μετακόμισα στην Αμερική με την εταιρεία μου, την Eden. Αρχικά με έδρα το Λονδίνο, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την εταιρεία στην πόλη Chattanooga, της πολιτείας Tennessee στις ΗΠΑ. Αυτή η κίνηση μας επέτρεψε να αξιοποιήσουμε τους πόρους και τα ταλέντα που διατίθενται στην αγορά των ΗΠΑ και να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να αναπτύσσουμε την καινοτόμο πλατφόρμα μας. Ήταν μια μεγάλη απόφαση που έλαβα, αλλά είμαι ενθουσιασμένος με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και με τη δυνατότητα να επηρεάσω σε ένα νέο μέρος.

Πώς και γιατί ίδρυσες τις εταιρίες σου;

Ξεκίνησα την εταιρεία μου, την Eden, γιατί είδα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω την τεχνογνωσία μου στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση για να βοηθήσω τους ανθρώπους να βρουν τις ιδανικές τους δουλειές. Ήμουν παθιασμένος με τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα χρησιμοποιούσε την τεχνολογία για να κατανοήσει σε βάθος τις ανάγκες και τις προτιμήσεις ενός ατόμου και στη συνέχεια να το συνδέσει με εταιρείες που αναζητούν ταλέντα. Πίστευα ότι αυτό ήταν ένα πρόβλημα που άξιζε να λυθεί και ότι υπήρχε μια πραγματική ευκαιρία για θετικό αντίκτυπο στην αγορά εργασίας. Με την υποστήριξη επενδυτών και μια ταλαντούχα ομάδα ατόμων, μπόρεσα να μετατρέψω το όραμά μου σε πραγματικότητα και να ξεκινήσω το Eden.

Ποιο είναι ένα έργο ή πρωτοβουλία που ηγήθηκες στη Finseka ή στην Eden για το οποίο είσαι ιδιαίτερα περήφανος;

Ένα έργο που ηγήθηκα στο Eden και για το οποίο είμαι ιδιαίτερα περήφανος είναι η ανάπτυξη και η εφαρμογή του συστήματος αντιστοίχισης εργασιών που λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Το σύστημα χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμους για την ανάλυση των δεδομένων των υποψηφίων και των απαιτήσεων των εργοδοτών, παρέχοντας εξατομικευμένες προτάσεις εργασίας σε άτομα που αναζητούν εργασία και διευκολύνοντας τη διαδικασία πρόσληψης για τους εργοδότες.

Αυτό το έργο περιελάμβανε τη συνεργασία με μια πολυτάλαντη ομάδα επιστημόνων δεδομένων, μηχανικών και επαγγελματιών επιχειρήσεων για να σχεδιάσουμε και να λανσάρουμε μια λύση που αξιοποιεί την τεχνολογία αιχμής για να δημιουργήσει αξία τόσο για όσους αναζητούν εργασία όσο και για τους εργοδότες. Τα θετικά σχόλια που λάβαμε από χρήστες και πελάτες ήταν απόδειξη του αντίκτυπου και της αξίας που δημιούργησε αυτό το έργο.

Πώς παρεμένεις ενημερωμένος για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στον κλάδο σας;

Για να είμαι ενημερωμένος για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στον κλάδο μου, φροντίζω να παρακολουθώ σχετικά συνέδρια και εκδηλώσεις, να διαβάζω δημοσιεύσεις του κλάδου και να συνεργάζομαι με ηγέτες σκέψης και ειδικούς στον τομέα μου. Ενθαρρύνω επίσης την ομάδα μου να μοιραστεί τις ιδέες και τις προοπτικές της για τις αναδυόμενες τάσεις και τεχνολογίες, ενισχύοντας μια κουλτούρα συνεχούς μάθησης και καινοτομίας.

Στην Eden, αξιοποιήσαμε πρόσφατα τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και της επεξεργασίας φυσικής γλώσσας για να αναπτύξουμε το εξατομικευμένο εργαλείο προσλήψεων, το οποίο συνδυάζει άτομα που αναζητούν εργασία με ευκαιρίες εργασίας με βάση τις μοναδικές δεξιότητες, την εμπειρία και τις προτιμήσεις τους. Για να αναπτύξουμε αυτό το εργαλείο, χρησιμοποιήσαμε το ChatGPT, ένα κορυφαίο μοντέλο γλώσσας που παράγει ανθρώπινες αποκρίσεις σε ερωτήσεις εκφρασμένες σε φυσική γλώσσα. Εκπαιδεύοντας το ChatGPT σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων εργασίας και αξιοποιώντας τις δυνατότητες επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, μπορέσαμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό και αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιστοίχιση εργασιών. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο αξιοποιούμε την τεχνολογία για να προωθήσουμε την καινοτομία και να παραμείνουμε ηγέτες στον κλάδο μας.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δοθεί είναι να αγκαλιάσω την αποτυχία ως ευκαιρία για ανάπτυξη και μάθηση. Αντί να φοβάμαι την αποτυχία ή να αποφεύγω τους κινδύνους, έμαθα να βλέπω τις αποτυχίες και τις προκλήσεις ως πολύτιμες εμπειρίες που συμβάλλουν στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Αυτή η νοοτροπία μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω τολμηρές ενέργειες, να επιδιώκω φιλόδοξους στόχους και να παραμένω ανθεκτικός απέναντι στις αντιξοότητες.

Σε ποιον άνθρωπο οφείλεις ένα μεγάλο ευχαριστώ;

Το άτομο στο οποίο οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι ο δόκτορας Χρήστος Λιάμπας, καθηγητής προγραμματισμού μου, που είχε σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή και την καριέρα μου. Όχι μόνο μου δίδαξε προγραμματισμό από το μηδέν, αλλά μου εμφύσησε τις δεξιότητες και τη νοοτροπία ενός ερευνητή.

Λειτούργησε σαν μέντορας για εμένα, και η καθοδήγησή του με βοήθησε να αναπτύξω τη φιλοδοξία και την ορμή να κυνηγήσω τα όνειρά μου και να γίνω επιχειρηματίας. Είμαι για πάντα ευγνώμων για τη συμβολή του στην ανάπτυξη και την επιτυχία μου.

Τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από τη ψυχή μου στην μητέρα μου και στον πατέρα μου, πρώτα από όλα για την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στα όνειρα μου! Που με ενθάρρυναν από μικρό να ανοίξω τα φτερά μου. Σε ότι απόφαση και αν έχω πάρει, είναι πάντα εκεί και με στηρίζουν σε κάθε βήμα μου και ας είμαι τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά τους!

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Έφη έχει πάρει 20 διεθνή βραβεία για τις ταινίες της, ακούει τέκνο και βλέπει Sesame Street

Πριν 1 εβδομάδα

Μιλάμε με την αγαπημένη σκηνοθέτιδα και δημιουργό animation που είναι ασταμάτητη

Έρευνα αποκαλύπτει πως, η ηλικία σου φαίνεται από μια απλή κίνηση του χεριού

Πριν 3 εβδομάδες

Για πιάσε το κινητό σου να δούμε σε ποια γενιά ανήκεις

Οι μεγαλύτεροι φαρσέρ της Ελλάδας, τα πρώτα trolls της χώρας

Πριν 3 εβδομάδες

Ποιος θυμάται τον Φουσέκη, το Λέντη και τους Πατρινούς;

Η ιστορική αλλαγή που θα δούμε στην Εθνική Γερμανίας μετά από 70 χρόνια

Πριν 5 εβδομάδες

Τι αλλάζει στα Πάντσερ μετά από 70 χρόνια

Η ιστορία του κόσμου μέσα από στιγμές της Eurovision: Πολιτικοκοινωνικές αλλαγές και μουσική

Πριν 6 εβδομάδες

Όταν ο διαγωνισμός παίρνει άλλο χαρακτήρα

Η σκηνοθέτις που έκανε φεμινιστικό ποpνό και κατέρριψε τα στερεότυπα

Πριν 6 εβδομάδες

Πρωτοπόρος, φεμινίστρια, κινηματογραφίστρια

Οι παλιές πολυκατοικίες της Αθήνας: Αυτή είναι η παλαιότερη της πόλης

Πριν 6 εβδομάδες

Κτίρια, στα οποία συνυπάρχει η αρχιτεκτονική, η ιστορία της πόλης και η καθημερινή ζωή

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην Ελλάδα του 2024

Πριν 7 εβδομάδες

Η ελληνική κοινωνία, με τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις και την πλούσια ιστορία της, επηρεάζει τις εμπειρίες και τους ρόλους των γυναικών.

Τα συγκλονιστικά σπίτια του πρωταγωνιστή του Big Bang Theory σε Νέο Δελχί και Λος Αντζελες

Πριν 7 εβδομάδες

Ο Kunal Nayyar και η γυναίκα του Neha Kapur έχουν μοναδικό γούστο

Τι πραγματικά σημαίνει η φράση «δεν έχεις τσίπα» πάνω σου

Πριν 7 εβδομάδες

Είναι γνωστό πως οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.