Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Μακελειό στη Μόσχα: Τρία ακόμη άτομα συνελήφθησαν ‑ Πατέρας και δύο γιοι κατηγορούνται για συνέργεια

Μακελειό στη Μόσχα: Τρία ακόμη άτομα συνελήφθησαν ‑ Πατέρας και δύο γιοι κατηγορούνται για συνέργεια

Ρώσοι ερευνητές βρίσκονται σήμερα στο Τατζικιστάν για να ανακρίνουν τις οικογένειες των τεσσάρων ανδρών που κατηγορούνται για την φονική επίθεση σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, όπως είπαν στο Reuters τρεις πηγές ασφαλείας του Τατζικιστάν.

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 26/3/2024 | 12:29

Οι πηγές, που δεν έχουν εξουσιοδότηση να μιλούν δημοσίως, είπαν ότι οι αξιωματούχοι ασφαλείας του Τατζικιστάν, έφεραν τις οικογένειες στην πρωτεύουσα Ντουσαμπέ από τις πόλεις Βακχντάτ και Γκισάρ και από την περιφέρεια Ρουντάκι. Ο Τατζίκος πρόεδρος Εμομαλί Ραχμόν επιβλέπει προσωπικώς την έρευνα που διεξάγεται στη χώρα του, σύμφωνα με τις πηγές. Χθες Δευτέρα, στην πρώτη του δημόσια δήλωση μετά την επίθεση, ο Ραχμόν χαρακτήρισε την επίθεση «επαίσχυντο και φρικτό συμβάν» και κάλεσε τους Τατζίκους να προστατεύουν τα παιδιά τους από κακές επιρροές.

Τέσσερις άνδρες από το Τατζικιστάν έχουν τεθεί υπό κράτηση κατηγορούμενοι για τρομοκρατία ως ύποπτοι για την επίθεση. Τρεις ακόμη, επίσης από το Τατζικιστάν, έχουν τεθεί υπό κράτηση ως ύποπτοι για συνέργεια. Σύμφωνα με την Telegraph, πρόκειται για τα δύο αδέλφια Αμιντσόν και Ντιλοβάρ Ισλομόβ, καθώς και για τον πατέρα τους Ισροίλ Ισλομόβ.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση και έχει δώσει στη δημοσιότητα οπτικό υλικό που όπως υποστηρίζει απεικονίζει την επίθεση. Σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό, η επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus στα περίχωρα της Μόσχας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, άφησε πίσω της 139 νεκρούς και 182 τραυματίες.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 147 υπόπτους για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Δύο από τους υπόπτους που συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην πολύνεκρη επίθεση τείχαν ταξιδέψει ελεύθερα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, από την οποία αναχώρησαν μαζί με αεροπλάνο στις 2 Μαρτίου για να επιστρέψουν στη Ρωσία, όπως είπε στο AFP πηγή των τουρκικών αρχών ασφαλείας.

«Τα δύο άτομα ήταν ελεύθερα να ταξιδέψουν ανεμπόδιστα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, ελλείψει εντάλματος σύλληψης εις βάρος τους», είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. Η εθνικότητα των δύο ατόμων δεν διευκρινίστηκε.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για τον Σαμσιντίν Φαριντούνι, ο οποίος εισήλθε στην Τουρκία στις 20 Φεβρουαρίου και έφυγε για τη Ρωσία στις 2 Μαρτίου από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έπειτα από διαμονή σε ξενοδοχείο της μεγαλούπολης, στην περιοχή Φατίχ, σημείωσε η ίδια πηγή.

Η πηγή αυτή διευκρινίζει ότι ο άνδρας έφυγε από το ξενοδοχείο του στις 27 Φεβρουαρίου και ότι δημοσίευσε ένα μήνυμα «οκτώ φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 23 Φεβρουαρίου από την συνοικία Ακσαράι», που βρίσκεται στην Φατίχ.

Ο άλλος ύποπτος, σύμφωνα με αυτόν τον αξιωματούχο, είναι ο Σαϊντακράμ Ρατζαμπαλιζόντα: φτάνοντας στην Κωνσταντινούπολη στις 5 Ιανουαρίου, κατέλυσε αμέσως σε ένα ξενοδοχείο στην Φατίχ από το οποίο έφυγε στις 21 Ιανουαρίου. «Στη συνέχεια αναχώρησε για τη Μόσχα στις 2 Μαρτίου με την ίδια πτήση με τον Φαριντούνι», είπε η πηγή ασφαλείας. «Εκτιμούμε ότι αυτά τα δύο άτομα ριζοσπαστικοποιήθηκαν στη Ρωσία λόγω της σύντομης παραμονής τους στην Τουρκία», τόνισε αυτός ο αξιωματούχος.

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε 147 συλλήψεις υπόπτων για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

Σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, ο υπουργός έγραψε ότι η αστυνομία συνέλαβε τους υπόπτους σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις που διεξήχθησαν σε 30 επαρχίες.

Οι ύποπτοι προέκυψε ότι ήταν ενεργά μέλη του Ισλαμικού Κράτους, ότι είχαν συμμετάσχει σε ένοπλες επιχειρήσεις της οργάνωσης και ότι είχαν βοηθήσει στη χρηματοδότησή της, σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Telegraph

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ασημένιες» Φίτσιου ‑ Κοντού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας

Σήμερα

Το κατέκτησαν στην Ουγγαρία στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών τερματίζοντας σε 7:31.94 πίσω από το πλήρωμα της Ρουμανιας

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην ανατολική Ταϊβάν ‑ Δεν έχουν αναφερθεί θύματα και ζημιές

Σήμερα

Στην Ταϊβάν έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 1.000 μετασεισμοί μετά την ισχυρή δόνηση των 7,2 βαθμών

Χαμός στον αέρα: Επεισοδιακή πτήση με οπαδό της Σέλτικ να γρονθοκοπεί αστυνομικό και πλήρωμα ‑ Δείτε βίντεο

Πριν 4 μέρες

Το προηγούμενο Σάββατο σημειώθηκε το επεισόδιο, κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Αττάλειας

Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς ‑ Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη

Πριν 6 μέρες

Ατυπη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό στο Masters του Μόντε Κάρλο πήρε ο Κάσπερ Ρουντ από τον Στέφανο Τσιτσιπά

Ύψωσαν σημαία της Χούντας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαμίας – Δικογραφία, αντιδράσεις και υποστολή

Πριν 6 μέρες

Το σύμβολο του πραξικοπήματος κατέβηκε και με εντολή εισαγγελέα αναζητούνται οι δράστες

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε πάρτι στο Μέμφις

Πριν 6 μέρες

«Υπήρχε ένα πάρτι που γινόταν χωρίς άδεια»

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.