Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Source Family: Σeξ,ναρκωτικά και ροκ στην αίρεση των οpγίων

Source Family: Σeξ,ναρκωτικά και ροκ στην αίρεση των οpγίων

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 8/8/2017 | 09:41

Μια απίστευτη ιστορία που ήταν πέρα για πέρα αληθινή. Ένας άντρας που πίστευε πως είναι ο Θεός, 150 άτομα που τον πίστεψαν και τον ακολούθησαν σε μια βίλλα με 15 υπνοδωμάτια, 14 σύζυγοι και πολλά μωρά, ροκ και ναρκωτικά, όλα κάτω από την ομπρέλα της αίρεσης ονόματι The Source Family.

O Father Yod, ή πιο σωστά ο James Edward Baker που ίδρυσε την αίρεση The Source Family ήταν ένας φιλόδοξος επιχειρηματίας που είχε το πρώτο χορτοφαγικό εστιατόριο στην Αμερική, στην Sunset Strip Boulevard του LA, το γνωστό "The Source".

Tο The Source, έγινε το κέντρο συνάντησης για πάμπολλους χίπηδες, για χορτοφάφους, γuμνιστές, ανθρώπους που ήθελαν να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Σύντομα στο εστιατόριο που είχε γίνει το απόλυτο χιπ μέρος, εμφανίστηκαν και διάσημοι όπως ο John Lennon και ο Marlon Brando!

Oι πιο στενοί πελάτες, αυτοί που θαύμαζαν τον Baker, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν στο νέο του...πόνημα. Μια κοινότητα, ένα κοινόβιο, ελεύθερο, για κάθε ηδονή διαθέσιμη σε όλους, από όλους με όλους τους τρόπους. Ζούσαν στο μέγαρο στο Hollywood Hills και όλη του η ιδέα υποστηρίχθηκε από τα κέρδη του εστιατορίου The Source, η οποία απέφερε συνολικά $10,000 την ημέρα όσα χρόνια ήταν στα πάνω του.

Η "οικογένεια" που δημιουργήθηκε ήταν σκοτεινή. Ναρκωτικά, ανευθυνότητα, παιδιά χωρίς αναγνωρισμένο πατέρα, ιεροτελεστίες για "αστρικές προβολές", γυναίκες με πολλούς εραστές και στη μέση όλων ο Yod που μπορούσε να κάνει σeξ με όποια ήθελε. Είχε φτάσει στο σημείο να έχει 14 γυναίκες και πολλά παιδιά, τα οποία όμως οι μητέρες δεν πρόσεχαν με αποτέλεσμα πολλά να αρρωστήσουν μέχρι θανάτου.

Ο Baker ο οποίος είχε υπηρετήσει στον Αμερικάνικο στρατό είχε φτιάξει το δικό του στρατό γυναικών και αντρών και ακολούθησε τις πρακτικές της Kundalini Yoga. 

Ο Yod, ήταν συνεχώς "φτιαγμένος", έγραφε μουσική, έβγαζε δίσκους, έκανε ναρκωτικά και είχε εμμονή με την εξουσία. Η κατάσταση ξέφυγε όταν δοκίμασε τον εαυτό του και αποφάσισε να διαπιστώσει αν ήταν όντως ο Θεός. Όταν μετακόμισαν "οικογενειακώς" στη Hawaii, ο Yod πήρε τη μοιραία πρωτοβουλία να τεστάρει τη δύναμή του.

Στις 25 Αυγούστου 1975, δοκίμασε λοιπόν την τύχη του. Δέθηκε σε ένα αιωρόπτερο για να πηδήξει από ένα γκρεμό 400 μέτρων στο Oahu της Hawaii.  Προσγειώθηκε στην παραλία χωρίς εμφανή τραύματα, αλλά δεν ήταν σε θέση να κινηθεί και πέθανε εννιά ώρες αργότερα. Μετά από τρεις ημέρες αγρυπνία, το νεκρό του σώμα αποτεφρώθηκε και οι στάχτες του σκορπίστηκαν στο Lanikai Beach στη Hawaii.

Δύο μέλη της Source Family, ο Electricity & η Isis Aquarius το 2006 ίδρυσαν τον οργανισμό “The Source Family” που βρίσκεται ακόμα στη Hawaii.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί οι Ιρλανδοί πίνουν σαν να μην υπάρχει αύριο στην γιορτή του St. Patrick`s Day;

Πριν 1 εβδομάδα

Τι ακριβώς γιορτάζουν οι Ιρλανδοί;

Οι παλιές πολυκατοικίες της Αθήνας: Αυτή είναι η παλαιότερη της πόλης

Πριν 2 εβδομάδες

Κτίρια, στα οποία συνυπάρχει η αρχιτεκτονική, η ιστορία της πόλης και η καθημερινή ζωή

3 επικίνδυνα επαγγέλματα με υψηλές αμοιβές

Πριν 3 εβδομάδες

Και λίγα παίρνουν...

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην Ελλάδα του 2024

Πριν 3 εβδομάδες

Η ελληνική κοινωνία, με τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις και την πλούσια ιστορία της, επηρεάζει τις εμπειρίες και τους ρόλους των γυναικών.

Τι πραγματικά σημαίνει η φράση «δεν έχεις τσίπα» πάνω σου

Πριν 3 εβδομάδες

Είναι γνωστό πως οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Η Κίνα κατασκευάζει το βαθύτερο υπόγειο εργαστήριο στον κόσμο για τη μελέτη της σκοτεινής ύλης

Πριν 4 εβδομάδες

Είναι σχεδόν διπλάσιο από το μέγεθος του Εθνικού Εργαστηρίου Gran Sasso στην Ιταλία

H βίλα της Avril Lavigne έχει την ωραιότερη θέα

Πριν 5 εβδομάδες

Aν θες μπορείς να την αγοράσεις

Ελληνικός καφές και αναμνήσεις σε παραδοσιακά καφενεία της χώρας

Πριν 6 εβδομάδες

Εκεί που σταμάτησε ο χρόνος

Η σκληρή αλήθεια της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

Πριν 6 εβδομάδες

Και ενδιαφέροντα facts για τις 14 Φεβρουαρίου

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.